diumenge, 20 de maig del 2012

Juguem a les cavernes


La Wiquipèdia diu: La pintura rupestre és un concepte referit principalment pintura prehistòrica, quan sobre les parets o els sostres de les coves, els homes dibuixaven o pintaven els diferents animals que caçaven, també pintaven escenes de significat ritual o màgic com ara els ritus de la fertilitat etc. Els materials que empraven eren el carbó de llenya o d’ossos així com diferents tipus de terres de colors, tots ells aglutinats amb aigua o greixos d’animals.


Ara farà 20 anys els nostres fills s’interessaven per els misteris que guardava la prehistòria des de els animals del juràssic fins a l’home sapiens, per això varem fer diverses sortides a la zona del Perigor, a la Rioja, a Santander, a Terol, a Capellades, etc.

I a la tornada d’aquest llocs els va entrar una fal•lera constructora de cabanes i ocupació de coves i reproduir pintures i indrets que havien vist. Ara desprès de tants anys tot era abandonat però restaven les pintures que havien estat fetes com diu la Wiquipèdia amb pigments i aglomerants.

Aquest estiu 2012, per els petits hostes de El Reixac, els volem sorprendre amb la recreació d’un antic poblat prehistòric que va del Paleolític al Neolític amb les coves, les cabanes i les pintures.

Esperem que ells ho recordin com unes vacances inoblidables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada