dilluns, 3 d’agost del 2009

Si t’agrada l’historia.


El Reixac i l’oficina de turisme de St. Joan de les Abadesses, t’ofereixen un seguit de visites guiades per conèixer el passat històric de la vila.
Destaca una visita al Monestir i Museu del mateix, on es donen a conèixer els orígens del Monestir de St. Joan de les Abadesses, fundat al segle IX pel Comte Guifré el Pelós, la seva història .arquitectura i les tres peces escultòriques més importants: el Santíssim Misteri, el retaule de Santa Maria la Blanca i el retaule de Sant Agustí. Al museu del Monestir es poden veure peces de diferents èpoques, des del segle XI a l’actualitat.

horari : tots els dissabtes a les 11h. , la durada es d’1 h. I l’inicií es a l’oficina de turisme.

També podreu fer una visita a Sant Joan, vila històrica “Descobrint Sant Joan des de l’època dels comtes fins l’actualitat”on coneixereu de forma amena els més de 1100anys d’historia. Començant per la seva fundació el S.IX, descobrireu l’època d’esplendor medieval a través dels carrerons de la Vila Vella. Mentre seguim la ruta pels ponts sobre el riu Ter , explicarem la seva importància en el naixement de l’activitat industrial. Finalment descobrirem la plaça Clavé i l’estàtua del Comte Arnau. Així doncs , a través d’un passeig agradable descobrireu la rica historia de la nostra vila . acompanyada de racons, detalls i curiositats.

horari : tercer dissabte de cada mes, a les 17h. , la durada es d’1’5 h. I l’inicií es a l’oficina de turisme.

Les reserves cal fer-les a turisme@santjoandelesabadesses.com
I cal portar el tiquet que la Carme et donarà com a client del Reixac per poder gaudir d’un bon descompte.

Tots els dijous d’aquet agost 2009, dins els actes del XIV Cicle de representacions del Mite del Comte Arnau podreu participar al sopar i espectacle “Alimentem el Mite” basat en la novela-històrica “el Monestir Proscrit” de Maria Carme Roca..

Envoltats d’abats, pagesos i comerciants, ens endinsarem a l’edat mitjana per reviure un petit passatge de la història del poble i compartir-hi taula en un sopar amb el marc incomparable, sota la vigilant mirada de l’esperit errant del Comte Arnau.
Per reserves al tel 972720599 o http://www.santjoandelesabadesses.cat/