diumenge, 13 de març del 2011

Setmana Blanca... ni tan blanca ni tan negre

Aquestes son les estadístiques de la casa rural El Reixac de St. Joan de les Abadesses, d’aquest quinze dies de setmana blanca.

L’any passat els quinze dies que corresponien a l’entorn del carnaval varen tenir una ocupació total de 5 dies ( 3 allotjaments de 6,4 i 4 respectivament)

total 70 pernoctacions.

aquest any hem tingut una ocupació:

de allotjament de 6 persones, 11 dies, 66 pernoctacions

de allotjament de 4 persones, 12 dies, 48 pernoctacions

de allotjament de 4 persones, 13 dies, 52 pernoctacions

total .....................................................166 pernoctacions

representa un increment del 237% respecte l’any anterior.

El perfil dels hostes:

Famílies que en la majoria un dels pares era mestre o professor i l’altre s’ha muntat unes vacances, en alguns casos cap dels dos era professor, tenien professions liberals o eren autònoms.

Total hem tingut 11 entrades diferents, la procedència de Montpeller, Lloret, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Palafrugell, Sant Boi de Llobregat,Cunit, Arenys de Munt, Sant Cugat, i Barcelona

Estic d’acord amb la idea de la racionalització d’horaris i el repartiment de les vacances, la setmana blanca es l’inici duna manera diferent de repartir-les.

Pel que fa a la situació de crisi, també es veritat que avui hi ha moltes famílies que no poden, però això desgraciadament sempre serà i temo que s’incrementarà.

Pel que fa a les estadístiques que sortiran de la setmana blanca,no seran significatives ja que no hi ha precedents. estic convençut que si es repetís el proper any nosaltres les milloraríem.

Hi ha polítics que sempre posen els seus referents mirant al nord....diuen: “com a Europa, aixecar-nos més aviat, i a les 6 de la tarda tothom a casa...” de França cap amunt sempre ho han fet (vacances repartides) i no solsament per carnaval, també a la tardor i la primavera... i no quinze dies sinó tres setmanes i distribuïdes per regions (per facilitar la mobilitat i les activitats)

Aquesta qüestió de les vacances d’hivern, no sols te a veure amb l’ensenyament i amb les famílies, te una repercussió directa en l’economia, a nosaltres a El Reixac i a altres del nostre entorn ens ha permès fer mig agost al febrer...

L’altre cara de la moneda

De totes formes....tampoc hem de mirar sempre al nord, nosaltres som mediterranis i vivim d’una altre manera , la nostra cultura i a les nostres tradicions: es deuen a les hores de sol... que sempre es fonamenten amb les activitats a l’aire lliure. I tot això passa per gaudir del bon temps i el bon temps es a l’estiu...per tan escurçar les vacances a l’estiu va en perjudici del nostre benestar.

Si a Escòcia van a dormir a les 7 de la tarda es perquè ja fa 4 hores que no tenen llum, però a tots els del nord sens dubte el que esperen per vacances es poder venir al sud per gaudir del sol, de la llum, dels colors, del bon temps, de la nit i de la festa, del menjar,en definitiva de la nostra cultura...

Per tan som del sud i som diferents... que coi mirar sempre a Europa, son avorrits, estan sempre emprenyats, son insípids, solsament pensen en treballar, hi fa fred i es tot gris....

I el dia que els tens com a hostes a casa teva es giren com un mitjó, de seguida agafen color, se’ls posa una cara riallera, es quedarien per tota la vida , als dos dies ja xampurrejant la nostra llengua i fan previsions per quant es retirin “vindran a viure al sud” i et repeteixen “vosaltres aquí esteu a la glòria”...dons sí ... estem al mediterrani i som més pobres però més feliços.

Ferran Miquel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada