dijous, 8 d’abril del 2010

Trenquem una llança a favor del trial.



Trenquem una llança a favor del trial.

Aquesta expressió no se molt be que vol dir, però intueixo que valora la tasca que fan els trialeros, i si no es això, jo voldria donar-li aquest sentit.


Aquest es un col·lectiu (el del trial), que durant molt de temps ha estat defenestrat per una minoria que diu estimar la natura, potser si que en un altre temps que practicaven a tot arreu, causessin algun petit desperfecte en l’equilibri natural.


Amí m’agrada anar a caminar i descobrir el territori anant a peu, però crec que l’entorn també es pot gaudir d’altres maneres i una d’elles es anar amb moto. I pregunto perquè es la tecnologia si no la podem utilitzar, si l’home ha estat capaç de dissenyar un enginy que l’hi permet accedir a indrets que com qui diu: a peu es difícil de passar-hi. Si tenim unes motos pensades, enginyades i fetes a Catalunya perquè hi hem de renunciar?


Aquesta setmana passada ha tingut lloc a St. Joan la 39a. Edició dels Tres dies de Trial de Santigossa, prova esportiva de rellevància mundial, que apart de ser un motiu més que suficient per a posar la nostra vila al mapa, ens ha donat dies de glòria i riquesa econòmica, valguin aquestes paraules per agrair la tasca feta per el Moto Club Abadesses i els seus col·laboradors, duran tants anys.


I tornant a la meva afició, el caminar... fa uns dies que surto a fer matinals amb un trialer, segurament per deformació esportiva, passant per indrets on te lloc el trial, va ensenyar-me itineraris que jo habitualment no faig un d’ells va ser un petit recorregut per l’interior d’un torrent , que fet a peu era per matar-se i en moto els fan, en un tres i no res, per cert que sortir del camí normal per fer aquest torrent varem poder veure la natura des de una altre vessant, un lloc espectacular. I l’altre va ser un camí alternatiu a la pista que va de Torrents a la Girona, un autèntic senderol, que no s’ha perdut gràcies al pas de les motos i la neteja que fan el motoristes, per aquest dos exemples i segurament per molts d’altres , els trialeros mereixen ser ben considerats.








Zona trialera







Sender ben fressat